دبیر ستاد توسعه فناوری نانو درآمد حاصل از فروش محصولات نانویی شركت های دانش بنیان در داخل و خارج از كشور را در سال گذشته حدود 24 میلیارد تومان اعلام كرد.
دكتر 'سعید سركار' روز چهارشنبه در مراسم افتتاح مركز تحقیقات نانو دانشگاه علم و صنعت ایران به پیشرفت های شگرف كشور در زمینه فناوری نانو اشاره كرد و گفت: زمانی كه بحث فناوری نانو را در سال 2000 در كشور آغاز كردیم، ایران با هشت مقاله در سال رتبه پنجاه و نهم را در دنیا داشت اما كشورمان در سال 2011 با دو هزار و 875 مقاله، از نظر تولید كمی مقاله به رتبه 12 دنیا و از نظر كیفی به رتبه 17 دست یافت .
وی افزود: 6/14 درصد از تولید مقالات كشور در زمینه نانو فناوری است و 45 درصد تولید علم جهان اسلام در اختیار جامعه علمی ایران است.
به گفته وی، این در حالی است كه تركیه به عنوان رقیب اصلی ایران در منطقه از نظر تولید كمی مقالات در حوزه نانوفناوری رتبه 23 را دارد و در جهان اسلام نیز رتبه سیزدهم تولید علم را دارد.همچنین تركیه از نظر مقالات كیفی نیز در رتبه ای پایین تر از ایران اسلامی جای گرفته است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو در بخش دیگری از سخنانش گفت: بودجه ستاد توسعه نانو از زمان آغاز فعالیت تاكنون 65 میلیارد تومان بوده است.
وی به مذاكرات ستاد توسعه فناوری نانو با 'روس نانو' متولی فناوری نانو در كشور روسیه اشاره كرد گفت: ایران آمادگی همكاری پایاپای با كشورهای صاحب قدرت در فناوری نانو را دارد.
به گفته سركار روسیه 12 میلیارد یورو در زمینه فناوری نانو سرمایه گذاری كرده و توانسته است 30 میلیون دلار حجم بازار را در زمینه این فناوری در اختیار بگیرد.
وی با اشاره به توان كشورهای آسیایی در زمینه فناوری نانو اظهار داشت شش كشور نخست جهان در فناوری نانو، آسیایی هستند.
وی از تمایل كره جنوبی برای همكاری با نانوفناوران ایران خبر داد و گفت: دو دانشگاه علم و صنعت ایران و صنعتی شریف برای این همكاری معرفی خواهند شد.
منبع : ایرنا
نظرات شما عزیزان: